Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'VVD-leden moeten over PVC-akkoord oordelen'

  •  
13-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
93 keer bekeken
  •  
winsemius_300.jpg
[video] Oud-bewindsman VVD Pieter Winsemius: 'Ik hoop dat ze er verschrikkelijk goed over nadenken'... UPDATE VVD: Instemming van leden niet nodig
Winsemius, VVD-er en sociaal-liberaal, vreest dat er binnen de PVC-coalitei te weinig aandacht is voor ‘zachte waarden’. Hij steunt het financieel-economisch partij maar stelt dat de VVD altijd een coalitiepartner nodig heeft die de zwakkeren in de samenleving in het oog houdt, zei hij bij Nova.
De oud-minister hoopt dat er na het eventueel sluiten van het akkoord een mogelijkheid komt om het inhoudelijk te beoordelen. Een partijcongres is daar niet zonder meer het meest geschikt voor omdat dat volgens Winsemius gewoonlijk fungeert als applausmachine.
Winsemius had zelf liever een middenkabinet van VVD met CDA en PvdA gezien.
Update 14 augustus, 19:10 De VVD is niet van plan de resultaten van de coalitieonderhandelingen ter instemming voor te leggen aan de leden. Dat meldt  De Pers zaterdagavond. 
Wel zullen de liberalen hun achterban informeren over het bereikte resultaat. Dat heeft een woordvoerster van het partijbestuur zaterdag laten weten. De wijze waarop moet nog worden bekeken.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.