Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD: maak sjoemelen met rente strafbaar

  •  
13-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rabo
Kamer kritisch over aanpak Liborfraude Rabobank ... D66: druk Dijsselbloem op OM is ongepast
Het laatste woord is nog niet gesproken over de Liborfraude bij de Rabobank. Als het aan de VVD ligt wordt sjoemelen met rentetarieven in de toekomst apart strafbaar gesteld. De Rabo-bankiers die de fraude hebben gepleegd, kunnen op dit moment niet strafrechtelijk vervolgd worden. Bovendien mag de bank het totaal van 774 miljoen euro aan boetes van de winst aftrekken, waardoor zij minder belasting betaalt.
Ook de PvdA is kritisch op de gang van zaken bij Rabobank en wat er na het ontdekken van de fraude gebeurde. Minister Dijsselbloem zei vorige week dat ook hij het liefst vervolging van frauderende medewerkers wil. D66 vindt dat niet kunnen. Wouter Koolmees noemde de uitspraken woensdag “ ongepast, onwenselijk en onnodig “. Koolmees vroeg Dijsselbloem en minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) naar de eenheid van kabinetsbeleid. De laatste heeft immers ingestemd met een schikking met de Rabobank, waarbij is afgezien van vervolging van medewerkers die nu nog bij de Rabobank werken.
cc-foto: Raban Haaijk

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.