15

VVD maakt zich druk over speciaalbier dat 1 (!) cent duurder dreigt te worden

Het electorale succes van de VVD wordt nogal eens toegeschreven aan de fijne neus die de partij zou hebben voor wat er leeft onder grote delen van de bevolking. Maar hoe ziet dat er nu in de praktijk uit?

VVD-Kamerlid Folkert Idsinga trok de afgelopen dagen de aandacht met een video waarin hij uitvoer tegen plannen van het kabinet om de accijns op speciaalbier van kleine brouwerijen te verhogen. “Ik zeg: niet doen!”, aldus Idsinga, die zich zo nadrukkelijk positioneert als bierpompliberaal.

Pieter Omtzigt, bij de laatste verkiezingen toch ook een aardig stemmenkanon, rekende op Twitter voor dat de maatregel ertoe leidt dat een flesje speciaalbier 1 cent duurder wordt. “Misschien geen geniale maatregel, maar eh, echte mensen hebben last van onbetaalbare huren en een stijgende energierekening.”

Lisa Westerveld van GroenLinks herinnert de VVD’er er ondertussen aan dat zijn partij wel voor het verhogen van de belasting op groente en fruit was. “Goede prioriteiten.”

Toch lijkt Idsinga uiteindelijk aan het langste eind te trekken. Dagblad Trouw meldt dat een Kamermeerderheid tegen de accijnsverhoging op speciaalbier is.

cc-foto: Vincent Teeuwen

Geef een reactie

Laatste reacties (15)