83

VVD mijdt één-op-één debat met D66

VVD wil zich alleen afzetten tegenover 'linkse' partijen

D66 kan een debat met een VVD’er op haar buik schrijven. Dat bleek toen De Pers een voorstel deed om beide partijen met elkaar in gesprek te laten gaan. Debatafspraken die al met D66-leden waren gemaakt zijn afgezegd.

Een debat tussen Loek Hermans en D66-lijsttrekker Roger van Boxtel was al gemaakt, maar is afgezegd. De reden waarom elk debat met D66 wordt vermeden is volgens de VVD-voorlichter Pim van Strien niet van persoonlijke aard.

We komen er nu achter dat we onze boodschap beter over het voetlicht kunnen brengen tegenover de SP of de PvdA”, legt hij uit aan De Pers.

De VVD wil nog wel in debat met linkse partijen zoals met SP-fractievoorzitter van de Eerste Kamer Tiny Kox en Marleen Barth van de PvdA. “Wat ons betreft kan dat ook Job Cohen (PvdA) of Emile Roemer (SP) zijn”, zegt Van Strien.

Van Boxtel is verbaasd dat hij niet meer met Hermans is debat kan.

Ik ken Loek al lang, goed en plezierig, maar zo ken ik hem niet. […] Er is kennelijk een keuze gemaakt door het campagneteam om geen debat aan te gaan. Maar als je denkt dat je niets te vrezen hebt, ga je niets uit de weg.

Lees meer bij De Pers: VVD gaat debat met liberale concurrent D66 uit de weg

Geef een reactie

Laatste reacties (83)