Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD-ministers Wiebes en Dekker weer in de problemen

  •  
03-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Het commentaarduo Kee & Van Jole buigt zich deze week over twee brokkenpiloten van Rutte III. Minister Wiebes van Economische Zaken beloofde een CO2-taks in te voeren maar een dag later schoof hij al aan bij een delegatie van VNO-NCW om ze in beslotenheid te garanderen dat die belasting er niet echt komt. Peter Kee zet uiteen hoe de vork in de steel steekt. Francisco van Jole geeft commentaar de pogingen van Forum voor Democratie om hun wil aan anderen op te leggen.
Daarna gaat het over Sander Dekker, minister van Rechtsbescherming, die zich in de Kamer moet verantwoorden voor het beleid rond gevaarlijke gevangenen die door gebrekkig toezicht meer vrijheid hebben dan de bedoeling is. De moordenaar van Anne Faber kon daardoor toeslaan. Dekker stelt teleur, constateert Kee. Van Jole zag een onverkwikkelijk tafereel in de Kamer.
Meer Kee & Van Jole? Natuurlijk! Abonneer je op de podcast en ontvang iedere week gratis het nieuwste commentaar. Via RSS , iTunes of Stitcher.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.