47

VVD, olé olé: rijkaard pikt publiek park

Zet hek om deel park heen … 'Dit is nu mijn tuin'

Een villabezitter in Bloemendaal heeft een deel van Park Brederode geannexeerd. De rijkaard zette om een deel van het park een hek met prikkeldraad, waardoor hij zijn tuin met 770 vierkante meter heeft uitgebreid. Dat schrijft RTV Noord Holland.

De villa staat op naam van Theo Spanjaart, een voormalig voorzitter van de lokale Rotaryclub. Volgens RTV Noord-Holland had de man een aanvraag ingediend bij de gemeente om het stukje park op te kopen. Vooruitlopend op de koop had hij zich het terrein, tot woede van de buurtbewoners, vast toegeëigend. Het hek staat er al een half jaar.

Buurtbewoners menen dat de gemeente zich wel heel welwillend heeft opgesteld. Enkele maanden eerder werd de kadastrale bestemming van het stukje park gewijzigd van ‘openbaar groen’ naar ‘wonen, erf, tuin’, om de verkoop mogelijk te maken. Maar de buurtbewoners hebben een stokje voor de deal gestoken; de verkoop gaat niet door, ook het hek moet worden verwijderd. Volgens Marielys Roos, van lokale partij ‘Hart voor Bloemendaal’ is het allemaal de schuld van de VVD: “De VVD regeert hier alsof het niks is. Bloemendaal is gewoon hun speeltuin.”

Geef een reactie

Laatste reacties (47)