23

VVD pleit voor anoniem solliciteren

Proeven wezen al uit dat anoniem solliciteren discriminatie niet tegen gaat 

De VVD wil dat minister Asscher (Sociale Zaken) gaat onderzoeken of anoniem solliciteren een middel is om discriminatie op de arbeidsmarkt aan te pakken. Dat meldt nieuwssite NU.nl.

VVD-Kamerlid Cora van Nieuwenhuizen oppert donderdag, tijdens een debat over discriminatie, een systeem waarbij werkzoekenden vacatures krijgen aangeboden waarbij hun profiel voor 80 procent overeenkomt. Persoonlijke gegevens over de sollicitant worden pas verstrekt als de werkgever interesse toont en de werkzoekende hier toestemming voor geeft, aldus NU.nl.

Bijster origineel is het voorstel van Van Nieuwenhuizen niet. De discussie over geanonimiseerd solliciteren is jaren oud en menige proef hiermee is al mislukt. De gemeente Alphen aan de Rijn ondervond dat het anoniem solliciteren geen middel is tegen discriminatie, evenals Nijmegen en het Amsterdamse stadsdeel Westerpark. Dus wat wil de VVD nu bewijzen? 

En zoals een onderzoek van TNS Nipo in opdracht van Forum, Instituut voor multiculturele ontwikkeling, in 2007 al stelde: anoniem solliciteren zou niet nodig moeten zijn.

NU.nl: Pleidooi VVD voor anoniem solliciteren

Geef een reactie

Laatste reacties (23)