38

VVD prominent roept op tot beperking HRA

Ed Nijpels: 'Het middel dient het doel niet meer' ... 'Het wordt nog een hele toer voor het kabinet om in het zadel te blijven'

VVD-prominent Ed Nijpels vindt dat de VVD het beperken van de hypotheekrenteaftrek moet bespreken. Hij vindt dat zijn partij het niet meer kan maken om nog langer vast te houden aan de maatregel. Het wordt volgens hem nog ‘een hele toer’ voor het kabinet om in het zadel te blijven.

“Het middel dient het doel niet meer”, zei Nijpels zondagochtend in het tv-programma Eva Jinek op zondag. Hij is de tweede VVD-prominent die kritiek heeft op het HRA-beleid van Rutte. Oud-minister Hoogervorst zei twee weken geleden al dat hij verwacht dat de VVD wel aan de HRA moet sleutelen. Ook bij coalitiepartner CDA wordt door oud prominenten en de achterban druk gezet om de HRA te hervormen.

Nijpels uitte ook weer kritiek op staatssecretaris Bleker (CDA).

Als de natuurplannen van Henk Bleker doorgaan is dat een zwarte bladzijde in de Nederlandse geschiedenis. […] Hij schoffeert de 2,2 miljoen nette Nederlanders die natuurorganisaties steunen en doet alsof ze meedoen aan criminele activiteiten.

Het is niet de eerste keer dat Nijpels Bleker grondig onder handen neemt. Twee weken geleden zei hij in TROS Kamerbreed dat de staatssecretaris onwaarheden verkondigt.

“Argumenten die worden aangedragen door het Planbureau voor de leefomgeving of door 80 hoogleraren worden door Bleker verdraaid.

Bleker moest de afgelopen week zijn bezuinigingsplan verdedigen, maar volgens Nijpels heeft hij nog onvoldoende concessies gedaan. “Hij heeft een soort ideologie, een totaal andere visie waarmee je met natuur mee moet omgaan.” De voormalig voorzitter van het Wereld Natuur Fonds is nog erg betrokken bij zijn oude werk. Dat Bleker 72 procent op natuur wil bezuinigen kan volgens hem helemaal niet. Als hij van te voren met gemeenten, watenschappen en provincies om de tafel had gezeten, had Bleker volgens hem geen ruzie gekregen met natuurbeschermers.

NOS: Nijpels wil discussie renteaftrek

Volkskrant: Henk Bleker doet alsof natuurliefhebbers crimineel zijn

Meer op Joop:

VVD prominent Nijpels: Bleker liegt voortdurend
Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (38)