118

‘VVD = PVV Light’

CDA-leider Van Haersma Buma haalt fel uit naar Rutte ... Liberalen zijn 'halfhartig' over Europa, 'hakken en breken' in internationale samenwerking ... 'We hebben Europa nodig voor de werkgelegenheid'

CDA-leider Sybrand van Haersma Buma haalde op een partijbijeenkomst in Amsterdam hard uit naar coalitiepartner VVD. Hij verwijt Rutte halfslachtigheid en zegt dat de demissionair premier bezig is van zijn VVD een ‘PVV Light’ te maken.

VHB heeft ook een wijze raad voor Rutte: ‘Je moet je nooit richten op waar je bang voor bent, je moet je richten op waar je kansen zijn’. Hij verwijt de VVD gebrek aan stellingname uit angst voor de PVV. Hij noemt dat een zeer slechte ontwikkeling voor de samenleving.

RTL Nieuws heeft een interview met de CDA-leider (zie clip)

Ik zag de afgelopen weken een Mark Rutte die niet wist of hij nu voor of tegen moest zijn. Zo gaat Nederland achteraan hobbelen.” Volgens Buma is overduidelijk dat Europa van groot belang is voor ons land. “Wees eerlijk, vertel dat verhaal. Europa, dat zijn onze banen.” De CDA’er benadrukte dat er geen gemakkelijke uitweg uit de crisis is, maar wel een eerlijke. ,,Maar er zijn ook politici die denken zo kort voor de verkiezingen dat het wel makkelijk kan. Dat de weg uit de crisis in oneliners te vatten is.

Geef een reactie

Laatste reacties (118)