251

VVD ruilt PVV liever in voor D66

NRC enquête onder 2000 VVD'ers … In een volgend kabinet wil de VVD met D66 samenwerken in plaats van met de PVV en SGP ... Leden zeer verdeeld over weigerambtenaren en de zondagsrust …  Rosenthal vinden zij de slechtste bewindspersoon

Veel VVD’ers maken zich zorgen over de groeiende invloed van de PVV en de SGP. Dat blijkt uit een enquête van NRC die deze liet uitvoeren door onderzoeksbureau OverheidInNederland.nl. Bijna de helft van de tweeduizend ondervraagde VVD’ers vindt dat Rutte zich meer moet onderscheiden van Wilders. In een volgend kabinet willen de VVD-bestuurders liever samenwerken met D66 dan met de huidige gedoogpartner.

Over het algemeen zijn de VVD’ers niet erg te spreken haar bewindspersonen. Ivo Opstelten (Veiligheid & Justitie) vindt slechts 4 procent de beste minister. Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken vinden de VVD’ers de slechtste bewindspersoon. Ook zou fractieleider Stef Blok niet goed zichtbaar zijn.

Aankomende zaterdag is het VVD-congres. Uit de enquete blijkt dat de meeste van de 670 VVD-bestuurders achter Rutte staan en hem de beste bewindspersoon voor de partij vinden. Ook zegt 92 procent het op te kunnen merken dat Nederland een liberale premier heeft.

NRC: Enquête NRC: VVD’ers tevreden, behalve over de PVV
Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (251)