77

VVD-senator Loek Hermans stapt op vanwege wanbeleid

Maar koning der nevenfuncties houdt vast genoeg andere bijbaantjes over

VVD’er Loek Hermans treedt af als senator. Dat meldt onder meer de NOS. Reden hiervoor is de vonnis van de rechter maandag die oordeelde dat zorginstelling Meavita failliet is gegaan door wanbeleid van de top.

Hermans, voorheen fractievoorzitter van de VVD in de Eerste Kamer, was ook voorzitter van de raad van commissarissen van Meavita.

Zelf verklaart Hermans zich verantwoordelijk te voelen voor de situatie waarin Meavita terecht is gekomen. Wanbeleid is echter niet de reden van opstappen, maar: “De aandacht richt zich zodanig op mijn persoon dat het niet langer mogelijk is om mijn taken als senator uit te oefenen.”

In 2009 ging Meavita failliet, slechts twee jaar nadat het was ontstaan uit een fusie. De rechters van de ondernemingskamer menen dat Hermans andere commissarissen ten onrechte en niet volledig heeft geïnformeerd over de problemen binnen de zorginstelling en het functioneren van de bestuursvoorzitter.

Hermans staat naast het Meavita-schandaal ook bekend vanwege zijn vele bijbanen. Zijn werk als senator, is er slechts één van velen.

Geef een reactie

Laatste reacties (77)