90

VVD-site noemt kritische hoogleraren ‘prostituees’

Onwelriekende praktijken in Roermond rond Eerste Kamerlid en multi-klusser ... Journalist krijgt dode vis in brievenbus

De Limburgse VVD-prominent Jos van Rey die Eerste Kamer-lid is én Statenlid én wethouder te Roermond én zakenman, is in opspraak gekomen wegens belangenverstrengeling. Twee hoogleraren pleiten voor een onafhankelijk onderzoek naar de politieke multi-klusser.

Van Rey laadt structureel de schijn van belangenverstrengeling op zich onthulde dagblad De Limburger zaterdag.

Roermond kent een gedragscode die bestuurders verbiedt mee te beslissen over zaken waarmee het belang van familie, vrienden en zakelijke partners gemoeid is. Van Rey heeft zich daar niet aan gehouden, blijkt uit onderzoek van deze krant. Zo was hij in het college van B en W betrokken bij besluitvorming over voorstellen aan de gemeenteraad voor miljoeneninvesteringen in projecten als Jazz City en het Kazernevoorterrein. Bij die projecten is de Roermondse ontwikkelaar Piet van Pol, een vriend van Van Rey, nauw betrokken. Van Pol is een grote speler op de Roermondse markt.

De twee gaan zelfs samen op vakantie. Twee hoogleraren zetten kanttekeningen bij dat gedrag en stelden in de krant een onafhankelijk onderzoek naar de praktijken voor. De partij van Van Rey noemde de hoogleraren daarop in een reactie op de VVD-site ‘prosituees’. De met voorkeurstemmen gekozen politicus riep zelf onmiddellijk zijn achterban op de krant te bestoken. De Limburger:

Zaterdag stopte de partner van Jos van Rey een pakketje in de brievenbus op het thuisadres van een journalist van deze krant. In een plastic zak zat een stuk vis gewikkeld in een krant van zaterdag met de artikelen over Van Rey en een briefje. Daarin maakte de partner aan de journalist duidelijk dat wie kaatst, de bal moet verwachten. Zij attendeerde de journalist zaterdagmiddag per sms op de brievenbusactie „vanwege het warme weer”.

Geef een reactie

Laatste reacties (90)