73

VVD spuwt vuur naar PvdA om kwestie Afghanistan

VVD beticht PvdA ervan het kabinet te hebben laten vallen vanwege eigen partijbelang

VVD-Kamerlid Atzo Nicolai betoogde vandaag dat Nederland zich geen betrouwbare partner heeft getoond omdat ze niet is ingegaan op een NAVO-verzoek om de missie in Uruzgan te verlengen. Daarbij deelde hij een sneer uit naar de PvdA die volgens hem het ‘beperken van verlies bij de lokale verkiezingen belangrijker vond dan het nemen van internationale verantwoordelijkheid’.

Nog steeds blijkt dat beide partijen het oud zeer over de kwestie Afghanistan niet te boven zijn. De Volkskrant schrijft dat de PvdA en de VVD elkaar na de uitspraak van Nicolai in de haren vlogen. De PvdA liet in februari het kabinet vallen doordat zij een verlenging van de missie in Afghanistan niet steunde.

PvdA-Kamerlid Frans Timmermans vindt de beschuldiging onbegrijpelijk omdat de VVD in 2008 juist zelf ook eiste dat de missie niet langer zou duren dan augustus 2010. Later kwam de VVD daarop terug. Timmermans vindt het onzin dat Nicolai Nederland wegzet als onbetrouwbare partner. “Wat is betrouwbaar: doen wat je afgesproken hebt?”, vroeg hij aan Nicolai.

Lees meer bij de Volkskrant: Pikante aanvaring tussen VVD en PvdA om Afghanistan
cc-foto: Roel1943

Geef een reactie

Laatste reacties (73)