Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD: Stop belasting-voordeel Prius-rijder... of toch niet?

  •  
13-08-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
87 keer bekeken
  •  
Prius_300.jpg
Update: VVD-woordvoerder heeft laten weten juist geen belasting te willen heffen op de Prius
Bestuurders van de Toyota Prius en de Fiat 500 betalen nu geen wegenbelasting en BPM, maar VVD Tweede Kamerlid Anne Mulder vindt dat die speciale regeling moet stoppen. Door de populariteit van deze ‘schone’ auto’s is volgens hem een begrotingsgat van tientallen miljoenen euro’s ontstaan.
“Dit lek moet worden gedicht, ook al is het een teleurstelling voor veel mensen die nu net zo’n auto hebben gekocht.” Het is nog zeker weten of het nieuwe kabinet de afschaffing doorvoert. Mulder kan rekenen op bijval van de PVV omdat die al eerder tegen de regel instemde.
“Belastingen zijn er niet om gedrag te veranderen maar om geld binnen te halen. Het risico is heel groot dat je met een gat in je begroting zit als mensen inderdaad hun gedrag veranderen”, zegt Mulder in het AD.
In Nederland rijdt nu een op de vijf auto’s belastingvrij, zo blijkt uit cijfers van de Bovag. Heel zuinige diesels kunnen een bestuurder duizend euro per maand schelen.
Update 17.10: Een woordvoerder van de VVD heeft woensdag laten weten dat de VVD géén belasting wil heffen op de ‘superzuinige’ auto. Tweede Kamerlid Anne Mulder noemde eerder in een gesprek met het Algemeen Dagblad de huidige belastingmaatregel een probleem. De VVD heeft laten weten dat hij op persoonlijke titel sprak en niet de officiële standpunt van de fractie vertolkt.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.