48

VVD-Tweede Kamerlid Huizing stapte op wegens ROI

Politicus liep tegen de lamp bij alcoholcontrole door politie

VVD-Tweede Kamerlid Matthijs Huizing stapt per direct op als Tweede Kamerlid. Dat meldt onder andere de Volkskrant op basis van een verklaring die Huizing via persbureau ANP verspreidde, zonder een duidelijk motief te geven. Na veel publiciteit en gespeculeer gaf het Kamerlid alsnog een reden op.

Update:

Huizing is opgestapt omdat hij onlangs is betrapt op rijden onder invloed (ROI). Hij dacht de reden te kunnen verzwijgen om zo ‘zijn gezin’ te kunnen beschermen maar zag zich genoodzaakt alsnog met een toelichting te komen:

Omwille van mijn gezin en directe omgeving heb ik er gisteren voor gekozen de reden van mijn vertrek uit de Kamer niet nader toe te lichten. Gezien de aanhoudende speculaties heb ik besloten dat alsnog te doen. Recent ben ik aangehouden met een alcoholpromillage dat zich boven de toegestane hoeveelheid bevond. Aangezien ik de VVD-lijn onderschrijf dat juist volksvertegenwoordigers van onbesproken gedrag moeten zijn, is dit voor mij aanleiding geweest mijn Kamerlidmaatschap neer te leggen. 

Ik heb de afgelopen drie jaar mijn werk als lid van de Tweede Kamer met buitengewoon veel plezier en naar eer en geweten gedaan. Deze noodzakelijke stap valt mij en mijn gezin daarom zwaar.

Eerder:

De korte verklaring van Huizing is ook op de VVD-website te lezen:

Tot mijn spijt moet ik u melden dat ik om mij moverende redenen heb besloten mij terug te trekken als lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Ik heb de voorzitter dan ook gevraagd mijn lidmaatschap per direct te beëindigen

Ook de VVD geeft verder geen toelichting.

De Volkskrant schrijft dat Huizing wel aan intimi per sms had laten weten dat hij niet om gezondheidsredenen opstapt.

Huizing had als Kamerlid media en sport in zijn portefeuille. Hij ageerde enige maanden geleden nog tegen de spotjes waarin de bezuinigingen op de publieke omroep werden gehekeld.

Volkskrant: Binnenhof tast in het duister over plotselinge vertrek Huizing (VVD)

Volkskrant: Matthijs Huizing (VVD) stapt per direct uit Tweede Kamer

Geef een reactie

Laatste reacties (48)