Laatste update 21:29
77

VVD Utrecht laaiend vanwege bitterballen en kaassoufflés

In Utrecht liggen de politieke partijen in de clinch. Niet vanwege bijvoorbeeld de decentralisatie van de Jeugdzorg – waar talloze problemen mee zijn – of de sociale huur, of armoedebeleid. Nee, de bittergarnituur op het stadhuis zorgt voor kopzorgen bij vooral de VVD. Je leest het goed: de rapen zijn gaar vanwege de bitterballen.

Dankzij de Partij voor de Dieren bestaan voortaan de hapjes die bij gemeentelijke bijeenkomsten worden geserveerd minimaal uit 50 procent vegetarische en veganistische varianten. Zo kan iedereen van de hapjes genieten. Tot grote woede van de VVD, die het voorstel van PvdD zelfs ‘achterlijk’ noemen. RTV Utrecht schrijft dat de VVD “niet zozeer tegen uitbreiding van het aanbod van vegahapjes” is, “maar de vrijheid om te kiezen wil houden.” Mits je kiest voor vlees, dus. Vegetariërs en veganisten hebben wat betreft de VVD dikke pech. De kwestie zit de partij zelfs zo hoog dat de partij inmiddels een tegenvoorstel heeft ingediend en pleit voor een hoofdelijke stemming.

D66-fractievoorzitter Klaas Verschuure vindt het bizar dat de VVD een tegenvoorstel indient:

Het is toch gek dat we ons hier ten overstaan van de hele stad mee bezighouden. Als de VVD hierover politiek wil voeren, wordt het misschien tijd dat ze iets anders gaan doen. De VVD doet net alsof je met dit voorstel geen bitterbal meer mag eten. Ik heb fractieleden die vlees eten, vis eten, maar ook kaas of groente. Met dit voorstel maak je het juist mogelijk dat er voor iedereen keuze is: Omnivoor en echt liberaal. Wij stemmen dan ook allemaal tegen het voorstel van de VVD.

Geef een reactie

Laatste reacties (77)