Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD verkeert in Europa-spagaat

  •  
20-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fm_300.jpg
Peter Kee & Francisco van Jole clashen over de parlements-app van de Kamervoorzitter, de JSF-capriolen in de PvdA en de Europa-vrees bij de VVD
Rutte is als de dood om positie te kiezen in PVV kwesties, van Polen-meldpunt tot Zwarte Piet, daarom wordt het Europa-standpunt een ding binnen de VVD. Dat stelt Francisco van Jole in Midweek Den Haag. In de wekelijkse politieke rubriek van De Gids FM op Radio 1 steekt Peter Kee, parlementair redacteur van P&W, de loftrompet over het app-voorstel van Kamervoorzitter Van Miltenburg.
“Je krijgt Van Jole stil,” constateert presentator Felix Meurders. De eindredacteur van Joop had het voorstel van de Kamervoorzitter juist scherp bekritiseerd. Ook over de JSF-strijd binnen de PvdA verschillen de twee van mening. Kee ziet dissidenten in de fractie die volgens Van Jole niet bestaan. En over de VVD. Volgens Kee is er de traditie van het Bolkestein-geluid, dat nu weersproken wordt door Kroes, volgens Van Jole schuilt het probleem in de standpuntenmijding van Rutte.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.