24

VVD: Verkiezingen, dus weigerambtenaar kan weer ophoepelen

De homo en de weigerambtenaar, de VVD gaat van de een naar de ander als een pingpongballetje

Nu de liberalen niet meer in een coalitie zitten met het CDA en niet meer hoeven te slijmen bij de SGP om steun, kan de homo die wil trouwen weer op de VVD rekenen en krijgt de weigerambtenaar weer de dikke vinger.

De NOS meldt:

De VVD-fractie in de Tweede Kamer vindt dat trouwambtenaren niet meer mogen weigeren om homo’s te trouwen. De fractie heeft een amandement van die strekking ingediend. Daardoor is er nu weer een meerderheid in de Kamer tegen het toestaan van weigerambtenaren.
Eerder was de VVD ook al voorstander van een verbod van weigerambtenaren, maar in het kabinet-Rutte kwam de VVD daar onder druk van het CDA van terug. Nu het kabinet demissionair is, voelt de VVD zich weer vrij om terug te keren naar het oorspronkelijke standpunt over weigerambtenaren.

“Het is tandenknarsend en tenenkrommend”, erkende VVD-Kamerlid Jeanine Hennis-Plasschaert (foto voorpagina) enige tijd geleden in de Volkskrant, toen haar partij toch besloot de weigerambtenaar in bescherming te nemen.

NOS: VVD weer tegen weigerambtenaren

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (24)