Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD: Verkiezingen, dus weigerambtenaar kan weer ophoepelen

  •  
04-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-JeanineHennis300.jpg
De homo en de weigerambtenaar, de VVD gaat van de een naar de ander als een pingpongballetje
Nu de liberalen niet meer in een coalitie zitten met het CDA en niet meer hoeven te slijmen bij de SGP om steun, kan de homo die wil trouwen weer op de VVD rekenen en krijgt de weigerambtenaar weer de dikke vinger.
De NOS meldt:
De VVD-fractie in de Tweede Kamer vindt dat trouwambtenaren niet meer mogen weigeren om homo’s te trouwen. De fractie heeft een amandement van die strekking ingediend. Daardoor is er nu weer een meerderheid in de Kamer tegen het toestaan van weigerambtenaren. Eerder was de VVD ook al voorstander van een verbod van weigerambtenaren, maar in het kabinet-Rutte kwam de VVD daar onder druk van het CDA van terug. Nu het kabinet demissionair is, voelt de VVD zich weer vrij om terug te keren naar het oorspronkelijke standpunt over weigerambtenaren.
“Het is tandenknarsend en tenenkrommend”, erkende VVD-Kamerlid Jeanine Hennis-Plasschaert (foto voorpagina) enige tijd geleden in de Volkskrant , toen haar partij toch besloot de weigerambtenaar in bescherming te nemen.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.