Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD verzweeg dreigend tekort bij NPO voor coalitiepartners

  •  
01-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
37266353034_a2e35ae7fa_o

© cc-foto: Roel Wijnants https://flic.kr/p/YM6Nqb

Media-minister Arie Slob werd deze week overvallen door een dreigend tekort van tientallen miljoenen voor de NPO. Parlementair journalisten Peter Kee en David van der Wilde wisten te achterhalen dat zijn voorganger Sander Dekker (VVD) al veel langer op de hoogte was van het tekort. De VVD, die er op uit is de publieke omroep zo ver mogelijk te ontmantelen om vrij baan te bieden aan de commerciële partijen, heeft er wellicht bewust niets mee gedaan. De vraag is zelfs of het gat ter sprake is gebracht tijdens de formatiebesprekingen. Zo zou de VVD langs een kunstgreep hebben kunnen voorkomen dat de overheid bijspringt om het tekort te compenseren. D66-leider Alexander Pechtold is woedend over de manoeuvre.
SP-Kamerlid Peter Kwint legt in De Week van Kee bij De Nieuws BV uit hoe het tekort wordt veroorzaakt, door het parasitaire gedrag van Facebook en Google, en wat er aan te doen is, wellicht met hulp van de Europese Unie.
Abonneer je op de podcast De Week van Kee via de NPO of iTunes
cc-foto: Roel Wijnants
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.