21

VVD volhardt: Van Rey mag weer op kieslijst

EenVandaag: 80 procent van de Limburgers niet blij met kandidatuur van corruptie verdachte Jos van Rey

De van corruptie verdachte Roermondse VVD-politicus, Jos van Rey, wil weer terug in de gemeenteraad. Over een jaar vinden weer gemeenteraadsverkiezingen plaats en dan wil hij zich weer graag kandidaat stellen. Het Openbaar Ministerie moet daarom haast maken en duidelijkheid verschaffen over het strafrechtelijk onderzoek tegen hem, aldus Van Rey. In Limburg zijn ze niet blij met zijn kandidatuur, zo blijkt uit een onderzoek van EenVandaag en L1.

1500 Limburgers werden ondervraagd naar het vertrouwen dat ze hebben in Jos van Rey. Uit het onderzoek blijkt:

Tachtig procent van de Limburgers vindt het niet kunnen dat Jos van Rey zich kandidaat stelt voor de gemeenteraad terwijl er een strafrechtelijk onderzoek naar corruptie tegen hem loopt […] Ruim zeven op de tien deelnemers (72 procent) zou het een slechte zaak voor de lokale politiek vinden als Van Rey terugkeert als politicus. Eveneens 72 procent van de Limburgers meent dat een terugkeer van Van Rey schadelijk is voor de VVD.”

EenVandaag vroeg ook enkele VVD’ers om hun reactie te geven op het onderzoek. Volgens Victor Cillekens, voorzitter VVD bestuur Roermond is het niet aan de Limburgers maar aan de VVD-leden in Roermond om te beslissen of de heer Van Rey op de kieslijst komt. Dré Peters, VVD-fractievoorzitter in de gemeenteraad:

Roermond is Roermond en de Limburgers gaan niet over lokale Roermondse aangelegenheden. Er zijn veel gekleurde en suggestieve verhalen over Jos van Rey in de media verschenen. Ik zeg niets meer over deze zaak.”

Eerder berichtten we op Joop al dat Van Rey achter de schermen weer actief was binnen de VVD. Zo woonde hij in januari nog een fractievergadering in het stadhuis bij.

Van Rey trad in oktober af als wethouder en senator. Hij wordt verdacht van corruptie en het lekken uit de vertrouwenscommissie voor de burgemeestersbenoeming.

EenVandaag: Limburgers: Van Rey kan niet terug in politiek

Geef een reactie

Laatste reacties (21)