Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD: 'We speak Dutch only'

  •  
06-03-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
486 keer bekeken
  •  
vvd.jpg
De VVD heeft haar 'taalbeleid' niet helemaal op orde ... Enerzijds wil het de 'internationale allure' van de Engelse taal uitdragen, anderzijds...
Wie donderdag in Rotterdam de straat op ging liep de verkiezingsborden van de VVD tegen het lijf. In deze havenstad met internationale allure, kiest de partij voor de slogan: ‘In Rotterdam spreken we Nederlands’, inclusief het alom geparodieerde oranje streepje. Maar in Amsterdam heeft de partij helemáál geen moeite met andere talen. Wie als expat in Nederland leeft en Duits, Engels, Italiaans of Japans spreekt, mag daar wel gewoon zijn moedertaal spreken. Sterker nog: die mag figureren in een YouTube-filmpje waarin de partij uitlegt waarom expats – chique woord voor arbeidsmigranten – op de VVD zouden moeten stemmen.
Op Twitter wordt vol verwondering gereageerd op de Rotterdamse borden.
RTEmagicC_vvdRotterdam_01.jpg
@aisha_30:
De VVD wil dus geen buitenlandse toeristen in Rotterdam, tenzij ze tijdens hun verblijf continu zwijgen.
@EdgeOfEurope
Beste @VVD als Rotterdammer weet ik dat Rotterdam geen havenstad zou zijn geworden als we alleen maar Nederlands hadden gesproken.
@sandormarks
Verkiezingsposter #VVD in Rotterdam: ‘In Rotterdam spreken we Nederlands’. Vreemd voor een stad die zich als internationaal profileert.
@ewoudbutter
In Rotterdam spreken we Nederlands, pic.twitter.com/2zCWm0vabm, in Amsterdam praten we ieder naar de mond, http://youtu.be/jJ0NV3HBb34  #vvd
@IneKris‏
Diepe taalstrijd verdeelt @VVD tot op het bot. Nederlands in Rotterdam, Engels in Den Haag en Maastricht. Misschien moet de #EU ingrijpen.
Overigens is de campaigners in Maastricht ook niets verteld over het taalbeleid van de partij:
RTEmagicC_vvdmaastricht.jpg
De VVD in Leiderdorp kan zelf nog een lesje Nederlands gebruiken. Zoals Hugo, een huisarts op Twitter opmerkt, is onderwijs misschien een beter plan om op in te zetten?
RTEmagicC_vvdspelling.jpg

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.