Laatste update 18:04
76

Omstreden VVD’er welkom in Kamerfractie na ‘sorry’ voor ‘slechte grappen’

Update onderaan

Een opmerkelijke oproep van VVD-wethouder Rob Berkhout via Twitter: hij roept de top van zijn partij op mede-VVD’er Thierry Aartsen niet als Tweede Kamerlid te installeren. De aanleiding voor Berkhouts wens is een tweet van Aartsen met racistische inhoud en een zeer kwetsende over mensen die zelfmoord plegen op het spoor. Op Twitter is Berkhout duidelijk:

De tweets waar Berkhout op reageert spreken voor zich. Het gaat om tweets van even geleden, maar door zijn aanstaande installatie als Kamerlid maken ze met terugwerkende kracht veel verontwaardiging los. Het werpt de door Berkhout terecht gestelde vraag op wat zo iemand in de Kamer zou moeten.

Update 17:30

Aartsen heeft een video-verklaring gepubliceerd waarin hij berouw toont over de opmerking over de zelfdoding op het spoor. Hij zegt dat het hem spijt dat hij mensen gekwetst heeft en dat hij hen dat heeft laten weten. Daarnaast vraagt hij als mans gezien te worden en niet als een robot. Hij hoopt dat ‘slechte grappen’ uit het verleden hem niet meer worden aangerekend en dat hij beoordeeld zal worden op zijn werk als volksvertegenwoordiger.

Fractievoorzitter Klaas Dijkhoff stelt in een reactie dat de installatie van Aartsen als VVD-Kamerlid gewoon doorgang zal vinden:

Fractievoorzitter Dijkhoff vindt dat er niet te hard geoordeeld moet worden over een beperkt aantal tweets van enkele jaren geleden. “Laten we menselijk zijn.” Aartsen heeft de afgelopen jaren zo’n 9000 tweets verstuurd, die over de zelfmoordenaars is van negen jaar geleden. “We moeten elkaar gunnen dat we domme dingen doen. Hij was toen 19 jaar.” Dijkhoff zegt niet welke tweets hij dom vindt.

Foto: VVD Breda

In dit bericht gaat het over zelfdoding. Mocht je daar vragen over hebben of behoefte te hebben om er over te praten, bel 0900-0113 of bezoek 113.nl.

Geef een reactie

Laatste reacties (76)