67

VVD wil verbod op protestspotje

Kamerlid boos over actie tegen bezuinigingen

De VVD is geen vriend van de publieke omroep. Zo gauw de partij de kans krijgt wordt het mes er in gezet. Dat is met hulp van Geert Wilders al eens stevig gelukt maar nu dreigt een extra bezuiniging en daar protesteren de omroepen tegen. Tweede Kamerlid Matthijs Huizing vindt dat niet fijn.


Kijk, die staat al op zwartHet Kamerlid heeft aangekondigd vragen te stellen aan staatssecretaris Sander Dekker (VVD) over de spotjes, meldt Trouw. Huizing wil de spotjes van de buis omdat het ‘oneigenlijk gebruik’ van omroepgeld is. Ook stoort het hem dat er ‘feitelijke onjuistheden’ in het spotje te zien zouden zijn. Met dat laatste argument bemoeit het Kamerlid zich direct met de inhoud. Dat is opvallend omdat het Nederlandse publieke bestel zo is ingericht dat, in tegenstelling tot in andere landen, de invloed van Den Haag op de uitzendingen zo ver mogelijk beperkt is.

De spotjes zijn onderdeel van een protestcampagne tegen 100 miljoen extra bezuinigingen die zouden moeten komen bovenop de 200 miljoen die al eerder zijn aangekondigd. Volgens de omroepen betekent dat de doodssteek voor een reeks programma’s. Er wordt opgeroepen een petitie te tekenen.

Geef een reactie

Laatste reacties (67)