42

VVD zakt af naar niveau The Sun

Minister Kamp doet alsof zijn neus bloedt en beschuldigt Europese Commissie van te veel bemoeienis met kappers

Minister Kamp haalde woensdag in het televisieprogramma Knevel en van de Brink fel uit naar de Europese Commissie (EC). Deze zou zich te veel bemoeien met kappers, door hen te willen verplichten schoenen met anti-slipzolen te dragen en verbieden trouwringen te dragen. ‘Daarover kunnen de kappers zelf wel beslissen’, aldus Kamp. De minister doet alsof zijn neus bloedt, aangezien dat exact is wat er gebeurt: de regels worden op verzoek van de kappers zelf opgesteld.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

In het televisieprogramma zegt minister Kamp:

Ik vind dat kappers het zelf kunnen doen, en als kappers dat niet kunnen, dan hebben ze een brancheorganisatie die kan hen adviseren en anders kan de Nederlandse overheid, als het echt moet, regels vaststellen.

De beschuldigingen van de minister zijn in lijn met de berichtgeving in de Britse tabloid The Sun, uit april 2012. Ook hierin werd fel uitgehaald naar de Europese Commissie. The Sun zette de EC weg als ‘Hair Hitlers’.

Zowel The Sun als minister Kamp zijn op de hoogte van hoe de vork echt in de steel zit: het zijn de kappers die de Europese Commissie hebben verzocht de regels over te nemen. The Sun schrijft in één zin dat het werkgevers en werknemers zijn die de plannen hebben bedacht, maar fixeert zich vooral op de Europese Commissie. Ook minister Kamp past die truc toe. Terloops zegt hij in de uitzending van KvdB:

Er zijn dan Europese organisaties van werkgevers en werknemers en die bespreken allemaal dingen en Europa neemt dat dan over en voor je het weet wordt het ons opgelegd.”

Op de officiële weblog van de Europese Commissie valt overigens te lezen waarom de kappers deze regels, bovenop de oude, willen doorvoeren: kappers hebben een grote kans op allerlei spier- en botaandoeningen en huidziektes, vanwege hun beroep. De nieuwe regels moeten hun beschermen.

Geef een reactie

Laatste reacties (42)