3

&… Waar komen de 1 april grappen toch vandaan?

1 april grappen uitgelegd... China haalt websites uit de lucht uit angst voor 'coup'... Italiaanse maffiabaas opgepakt met dank aan Facebook

Ander nieuws van vandaag


Waar komen al die 1 april grappen toch vandaag? Volgens het filmpje hierboven heeft het voornamelijk te maken met het omdraaien van kalenders. En Fransozen. (NRC)

De Oostenrijkse extreem-rechtse partij FPÖ heeft zijn excuses moeten aanbieden vanwege een racistische verkiezingsaffiche die heeft geleid tot een diplomatieke rel tussen de alpenrepubliek en Marokko. Op de poster stond ‘Vaderlandsliefde in plaats van Marokkaanse dieven’. Uiterlijk halverwege deze week zullen de gewraakte posters worden verwijderd. (Trouw)

Anders Behring Breivik, de terrorist die in juli vorig jaar tientallen jongeren op het eilandje Utøya vermoordde, was ook van plan de Amerikaanse president Barack Obama te vermoorden. De moord had moeten plaatsvinden tijdens de uitreiking van de Nobelprijs in 2009, toen Obama naar Noorwegen kwam om deze in ontvangst te nemen. (AD)

In China zijn 16 websites uit de lucht gehaald, waaronder Facebook en Twitter, na geruchten dat een coup op handen zou zijn. (The Guardian)

Volgens de hoofdaanklager van het Internationaal Strafhof, Luis Moreno-Ocampo, wordt Joseph Kony dit jaar nog opgepakt, met dank aan de actie ‘Kony 2012’. Dat zij Moreno tijdens een ontmoeting met de makers van het filmpje Kony 2012. (NRC)

De Italiaanse parlementariër Massimo Calearo is niet meer van plan naar de Kamer te gaan. Zijn salaris wil hij echter wel behouden. Hij vindt het te vermoeiend om naar de Kamer te gaan om alleen maar een knop in te drukken. (Nu.nl)

Nog meer Italiaans nieuws: Vito Roberto Palazzolo, ook wel bekend als de ‘bankier’ van de roemruchtige maffiabaas Totò Rina, is opgepakt in Thailand. Mede dankzij speurwerk op Facebook was zijn arrestatie mogelijk. (BNR)

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (3)