Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Waar zijn de prostituees van het Zandpad heen?

  •  
31-07-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
327 keer bekeken
  •  
Flickr_Prostituee_Zandpad300
UPDATE Werkloze prostituees eisen compensatie van gemeente Utrecht ... Volgens Trouw zijn sinds sluiting prostitutieboten veel vrouwen zoek
Waar zijn de prostituees van het Utrechtse Zandpad gebleven? Trouw schrijft dat sinds de sluiting van de prostitutieboten afgelopen donderdag zo’n tweehonderd dames op drift zijn. En met hen pooiers en ander onguur volk, die extra criminaliteit kunnen veroorzaken.
De andere grote prostitutiesteden zouden maar een klein deel van de vrouwen hebben opgevangen. Trouw krant schrijft dat tot nu toe vier Zandpad-prostituees hun activiteiten naar Eindhoven hebben verplaatst. Een aantal Utrechtse dames zou naar de Amsterdamse Wallen zijn verkast, maar GGD-medewerkers hebben hen nog niet ontmoet.
Ook in Groningen zijn ‘geen grote groepen’ uit Utrecht gesignaleerd. Twee of drie vrouwen vroegen een vergunning aan voor straatprostitutie in de Utrechtse Europalaan. Een aantal prostituees is terug naar het land van herkomst, aldus Trouw.
En die rest van e dames? “Er zijn veel vrouwen die op internet gaan”, zegt een 27-jarige Italiaanse die jaren op het Zandpad werkte in de krant.
Prostituees eisen compensatie Een aantal van de prostituees die werkten op het Utrechtse Zandpad wil compensatie van de gemeente voor inkomstenderving. Dat schrijft een initiatiefgroep die opkomt voor hun belangen in een brief aan burgemeester Wolfsen. Volgens de prostituees komt de gemeente de zorgplicht tegenover hen niet na. Advocaat Wil Post zegt bij BNR dat veel prostituees te maken hebben met hogere kosten sinds zij naar een nieuwe werkplek moeten reizen. Ook heeft een aantal dames nog geen nieuwe werkplek gevonden. Post rekent voor dat de prostituees gezamenlijk ongeveer een miljoen euro per maand mislopen als gevolg van de maatregelen.
Foto-cc: Buzzthrill

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.