Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Waarom 2012 het beste jaar ooit was'

  •  
17-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-LondenVuurwerk.jpg
Conservatief tijdschrift The Spectator: 'Plastic speelgoed uit China kopen zorgt ervoor dat we armoede binnenkort achter ons kunnen laten. Het betekent dat de wereld rijker wordt en eerlijker'
Volgens een artikel in het conservatieve Britse tijdschrift The Spectator is er geen beter jaar geweest dan 2012. Nooit eerder in de geschiedenis zou er minder honger, ziektes en meer welvaart zijn geweest. De redactie van The Spectator baseert zich verder ook op oorlogsslachtoffers en de schade van natuurrampen. Arme landen zouden bovendien steeds rijker en zelfredzamer worden.
Hoe het kan dat mensen wellicht een ander beeld van 2012 hebben heeft volgens The Spectator onder andere te maken met politiek: ‘Als we naar politici zouden luisteren, dan zou je wellicht een ander beeld kunnen krijgen, die van een gevaarlijke, wrede wereld waarin alles slechter wordt. Dat is hun werk ook, problemen onder een vergrootglas houden en oplossingen aanbieden. Maar de grote vooruitgang wordt niet teweeggebracht door bestuurders, maar door gewone mensen.’
The Spectator ziet in de globalisatie ook een oorzaak van het teruglopen van ongelijkheid: ‘Plastic speelgoed uit China kopen zorgt ervoor dat we armoede binnenkort achter ons kunnen laten. Het betekent dat de wereld rijker wordt en eerlijker.’ Ook over het toekomstige tekort van fossiele brandstoffen hoeven we ons volgens The Spectator geen zorgen te maken, ingenieurs zouden al met nieuwe uitvindingen met oplossingen kunnen komen.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.