Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Waarom feminisme nog nodig is

  •  
30-04-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
106 keer bekeken
  •  
feminisme1_01.jpg
Studenten in de Verenigde Staten lanceren campagne om de nog altijd geldende noodzaak van feminisme te benadrukken
Hebben vrouwen feminisme eigenlijk nog wel nodig nu ze in het Westen gelijke rechten hebben verworven? In de Verenigde Staten hebben studenten aan de Duke University in Durham, Noord-Carolina, een campagne gelanceerd waarin ze de nog altijd geldende noodzaak van feminisme benadrukken. Stap één was weliswaar gelijke rechten, rest nog: heel veel meer.
De Facebook-fanpagina van de campagne heeft inmiddels meer dan 10.000 ‘vind ik leuk’s’. Op de pagina zijn foto’s van jonge vrouwen te zien die in hun handen een bericht vasthouden met het antwoord op de vraag: ‘Waarom heb jij feminisme nodig?’
De campagne heeft tegelijkertijd ook weerstand opgeroepen. Een aantal van de borden die rondom de campus van de Duke universiteit waren geplaatst, zijn vernield en vervangen door borden met teksten als ‘ik heb feminisme nodig omdat boterhammen zichzelf niet kunnen smeren’ of ‘ik heb feminisme nodig want het is grappig om hen te zien proberen te sporten’. Kate Gadsden, één van de oprichters van het project zegt niet verbaasd te zijn door de reacties: “Het valideert voor mij het project.”
RTEmagicC_feminisme1_01.jpg
RTEmagicC_feminisme2_kopie_01.jpg
RTEmagicC_Naamloos_01.jpg
RTEmagicC_feminisme2_kopie_01.jpg

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.