Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Waarom je nooit een haarelastiekje om je pols moet dragen

  •  
30-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
275 keer bekeken
  •  
bult300.jpg
Ieuw-alert: vrouw loopt drie verschillende bacteriële infecties op
Een haarelastiekje om je pols dragen, menig vrouw (en man) met lang haar doet het. De pols is bij uitstek de plek om het elastiekje tijdelijk te parkeren voor wanneer je later je haar omhoog wil steken. Althans, dat was het. Wie het verhaal van Audree Kopp uit Kentucky leest, zal het voortaan laten.
Het begon allemaal met een klein bultje op Kopps rechterpols. Een spinnenbeet, dacht ze eerst, maar ook na een antibioticakuur bleef de bult groeien en groeien. Uiteindelijk bleek ze drie verschillende bacteriële infecties te zijn opgelopen. Kopp:
“De bult werd groter, en roder. Ik dacht eerst dat het om een spinnenbeet ging, maar zelfs antibiotica deden de zwelling niet afnemen. Toen ik naar het ziekenhuis ging om het abces te laten behandelen, ontdekten artsen de schuldige van de infectie. Mijn haarelastiekje was een broeihaard voor bacteriën, die waren via huid en haarfollikels in de bloedstroom terechtgekomen. Hierdoor had ik drie verschillende bacteriële infecties opgelopen.”

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.