Laatste update 10:49
100

Aangifte tegen PVV-lijsttrekker Van Deún, dit is waarom

“We hebben liever dat de ULU-moskee afbrandt.” Dat zei de Utrechtse PVV-lijsttrekker Henk van Deún. Daar gaat hij een stap mee te ver, vindt de moskeevoorzitter Aydemir, daarom doet hij aangifte tegen Van Deún.

In een radioprogramma van RTV-Utrecht zei Van Deún: “Wij hebben liever dat de ULU-moskee afbrandt. Wij zijn echt tegen moskeeën.” In eerste instantie weigerde hij daarvoor zijn excuses aan te bieden, maar na aanhoudende kritiek deed hij dat uiteindelijk toch. Zijn uitspraak is voor Yucel Aydemir van de ULU-moskee in de Utrechtse wijk Lombok reden om aangifte te doen wegens aanzetten tot haar, discriminatie en/of geweld.

In de Volkskrant vertelt hij wat de gevolgen van de uitspraken van Van Deún voor de moskeebezoekers zijn.

Deze uitspraken hebben een enorme impact, mensen zijn bang. Zij vroegen mij of ze beveiligd waren tijdens het bidden, of de deur van de moskee dan op slot gaat. Voor het vrijdaggebed heb ik politie en handhaving ingeschakeld voor extra veiligheid, dat is niet leuk. Ik heb de bezoekers ook toegesproken en opgeroepen tot kalmte. Voor onze koranweekendschool ontvingen we wat afmeldingen. Sommige ouders durven hun kinderen niet meer naar ons toe te sturen.

Lees het hele interview bij de Volkskrant: Moskeevoorzitter doet aangifte tegen PVV-lijsttrekker: ‘Als mensen bang zijn, is een grens overschreden’

cc-foto: Henk-Jan van der Klis

Geef een reactie

Laatste reacties (100)