Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Waarom nog naar het museum als je kan Googelen?

  •  
03-04-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
googleart.jpg
GoogleArt, het project waarbij je virtueel langs beroemde schilderijen kunt lopen, breidt uit met 151 musea
Google maakt vandaag om 10.00 uur bekend welke grote musea nog meer gaan meedoen aan de website waarop je online schilderijen kunt bekijken. GoogleArtproject.com bestaat sinds vorig jaar en bevatte al de kunst van zeventien musea, waaronder in Nederland het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum. Het wordt nu in één klap bijna tien keer zo groot, zo meldt de Volkskrant.
In een groot aantal van de musea kun je met Street View langs de schilderijen lopen, schrijft de Volkskrant. Ook stellen sommige instellingen een schilderij beschikbaar in gigapixelresolutie: je kunt op de verf inzoomen tot in de poriën van het gezicht van vele bekende portretten.
googleart2
Door de uitbreiding van de Google Art-website wil Google kunst dichter bij de mensen brengen, zegt de Britse projectleider Jim Davies. “De digitale reis heeft natuurlijk niets te maken met de fysieke ervaring van kunst kijken, maar ik geloof dat mensen op deze manier enthousiast kunnen worden gemaakt voor kunst.”

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.