41

Waarvoor kiezen we? Een ideaalbeeld of de realiteit?

Beauty vlogger laat 'ware' acné gezicht zien en wordt direct als 'smerig' en 'lelijk' weggezet

De Londense Em Ford, het gezicht aan het Youtube-kanaal ‘My Pale Skin’, begon drie maanden geleden met het posten van make-uploze selfies op haar Instagram-account om haar ware schoonheid te laten zien. Het werd haar niet in dank afgenomen.


Em Ford, een jonge vrouw met acné, post op haar eigen Youtube-kanaal My Pale Skin regelmatig beauty video’s waarbij ze haar en make-up tips geeft. Ook heeft ze een Instagram-account waar ze foto’s van zichzelf post met modetips.

De twintiger lijdt aan acné en wil andere meiden – die ook een moeilijke huid hebben – helpen met make-up-tips. Maar drie maanden geleden besloot Ford nog een stapje verder te gaan. Naast haar selfies met make-up op, plaatste ze nu ook foto’s van zichzelf zonder make-up op Instagram. Dit omdat ze van mening is dat:

[…] wij als samenleving eraan gewend zijn om beelden te zien van wat perfectie is en ons vervolgens proberen te meten aan deze onrealistische standaarden. Die laten ons vergeten dat we al mooi zijn.

Maar Ford kwam er al snel achter dat haar foto’s veelal niet positief werden ontvangen. Na plaatsing van de foto’s werd haar Instagram-account bedolven onder een stroom van 100.000 reacties. 

Zo kreeg ze reacties als: “I can’t even look at her” en “ugly”. Als tegenactie heeft ze daarom een video gemaakt waarin ze duidelijk maakt hoe ze er mét en zonder make-up op uitziet, vergezeld van de expliciete reacties die haar uiterlijk uitlokte.

De conclusie die je kunt trekken is dat het eigenlijk nooit goed is. Acné is vies en lelijk, make-up kan heel mooi gevonden worden, maar met te veel make-up op ben je volgens critici ook al gauw weer onzeker. Dat ideaalbeeld waar men zo graag aan vast wil houden, wordt zo wel heel lastig te bereiken.

Elle.fr SON ACNÉ EST MOQUÉE SUR LE WEB : ELLE RÉPOND AVEC UNE VIDÉO BOULEVERSANTE

Geef een reactie

Laatste reacties (41)