4

Wachten op de rel om kus

Pakistan nog niet klaar voor 'make love, not war'

Geen betere manier om een rel te ontketenen dan met een lekkere zoen. Op het Westelijk halfrond bijvoorbeeld als Madonna op het podium zoent met Britney. In Pakistan wordt gewacht op de rel die gaat losbarsten vanwege een kus in een nieuwe Bollywood-film.


Toegegeven het is van een wat andere orde dan Madonna en Britney en hun openbare bi-curious exercitie. Preutser, maar tegelijkertijd ook veel gevaarlijker omdat het gaat om twee conservatieve samenlevingen die op voet van oorlog met elkaar verkeren. In de nieuwe Bollywood-film Raja Natwarlal, wordt de oogverblindende Humaima Malick, een van de grootste filmsterren van Pakistan, verliefd op de Indiase acteur Emraan Hashmi. Dat levert mooie, broeierige scenes op met veel regen, die op de een of andere manier maar geen verkoeling brengt. En je gelooft het niet, maar het komt tot een zoen.

Zoenen was tot voor kort taboe in Bollywood omdat de censor dergelijke scenes er altijd uit knipte. Maar in Pakistan, waar de film binnenkort uitgebracht wordt, zijn de kijkers dergelijke wilde passie nog niet helemaal gewend. Extra pikant is natuurlijk dat het een Indiase man is waar ze mee zoent. De verwachting is dat de censuur in Pakistan alsnog toeslaat. Terwijl de scene toch zo’n fijne boodschap heeft: make love, not war.

Geef een reactie

Laatste reacties (4)