17

Wake up, Weekers!

Waarom maakt staatssecretaris van financiën Frans Weekers een potje van de autobelastingen?

Schoner rijden, dat willen we allemaal wel. Zo ook journalist Marie-Claire van den Berg. Ze ging op zoek naar een brandstof die het milieu zo min mogelijk belast en kwam uit bij groengas. Rijden op groengas is net zo schoon als elektrisch rijden. En het is ook nog eens de helft goedkoper dan benzine! Maar waarom rijden er dan zo weinig mensen op groengas? Marie-Claire zocht het uit en maakte er een film over: Plankgas.


In aflevering 13 gaat Marie-Claire op zoek naar antwoorden op de vraag waarom schone groengas auto’s meer wegenbelasting betalen dan vuile auto’s. Hoe kan het dat zij met haar groene gezinsauto met A-label méér wegenbelasting betaalt dan een benzine slurpende en CO2 spugende Hummer?

Marie-Claire gaat verhaal halen bij politici. Al snel blijkt: ook zij kunnen niet uitleggen waarom de schone brandstof groengas zwaarder belast wordt dan andere brandstoffen. Iedereen is voor een eerlijkere behandeling van groengas in de autobelastingen, behalve één partij, zo lijkt het…de VVD. Maar VVD’er Frans Weekers, de staatssecretaris van financiën die over de autobelastingen gaat, zwijgt in alle talen….

Geef een reactie

Laatste reacties (17)