17

Wakker Dier stunt met ‘Piss & Run’ tegen McDonald’s

Actie tegen plofkipgebruik van fastfoodketen: Eet hun 'shit' niet, maar laat je eigen 'shit' bij hun achter op Hemelvaartsdag

McDonald’s moet voorgoed vaarwel zeggen tegen de plofkip vindt Wakker Dier. Intussen hebben vele fastfoodketens en voedselbedrijven de plofkip de deur uit gedaan, maar McDonald’s nog steeds niet. Wakker Dier roept mensen daarom op de fastfoodketen met Hemelvaart onder druk te zetten met de zogenoemde ‘Piss & Run’-actie. Onder het mom van ‘laat je shit achter’, roepen ze mensen op in welke vorm dan ook hun ‘boodschap’ achter te laten.

De actie is geïnspireerd op de leuze van vegetariër Evgeniy Levchenko. De voetballer werd in 2011 uitgeroepen tot meest sexy vegetariër. Hij voerde campagne met de leuze: “I only use McDonald’s for the toilet. They can have my shit, but I won’t eat theirs”.

Wakker Dier hoopt dat mensen op Hemelvaartsdag massaal bij McDonald’s gaan zeiken. Dat kunnen ze doen door een sticker met hun persoonlijke boodschap achter te laten of net als Levchecko doet, een bezoek aan het toilet te brengen. McDonald’s houdt de actie niet tegen, maar heeft Wakker Dier wel verzocht de spelregels iets duidelijker uit te leggen. “Nu komt het over alsof ze puur de toiletten moeten bevuilen”, aldus een woordvoerder.

NOS: Zeiken bij McDonald’s over de plofkip
Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (17)