10

Wanhoop drijft migranten Griekenland tot hongerstaking

Honderden immigranten protesteren tegen onmenselijke omstandigheden in Griekse detentiecentra

Honderden ongedocumenteerde immigranten in Griekse detentiecentra zijn sinds zaterdag in hongerstaking. Hiermee protesteren ze tegen de onmenselijke behandelingen en omstandigheden in de centra. Dat hebben mensenrechtenorganisaties in Athene bekendgemaakt.

Niet alleen in de detentiecentra wordt gestaakt, ook ongedocumenteerde immigranten die vast worden gehouden op politiebureaus in het land hebben zich bij het protest gevoegd.

De afgelopen maanden heeft Griekenland een aantal detentiecentra geopend. De immigranten worden daar vastgehouden, in afwachting van hun uitwijzing. De omstandigheden waarin ze vast worden gehouden zouden volgens de immigranten onmenselijk zijn. Het is niet de eerste keer dat immigranten middels hongerstaking protesteren tegen de onmenselijke omstandigheden. Eerder dit jaar beëindigde een groep migranten nog een hongerstaking van zes weken, nadat een aantal van hen in het ziekenhuis was opgenomen.

Griekenland telt meer dan 1 miljoen immigranten, op een bevolking van 11,5 miljoen inwoneres. De immigranten krijgen, naast de economische crisis, de schuld van de meeste problemen in het land. Eerder vond ook een toename van geweld tegen migranten plaats. Deze werd verbonden aan de opkomst van de rechts-extremistische partij de Gouden Dageraad die bij de parlementsverkiezingen achttien van de driehonderd zetels kreeg. De Gouden Dageraad legt de oorzaak van de Griekse crisis bij de migranten. De partij pleitte er eerder ook voor om alle immigranten ‘uit de ziekenhuizen te schoppen’.

AD: Immigranten in Griekenland in hongerstaking

Geef een reactie

Laatste reacties (10)