Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wanhoopsdaad: Marokkaanse mannen steken zichzelf in brand

  •  
19-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
68 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Mannen protesteerden tegen de hoge werkloosheid in Marokko
In de Marokkaanse hoofdstad Rabat hebben vijf mannen zichzelf in brand gestoken. Ze deden dit uit protest tegen de hoge werkloosheid in het land. Van de vijf mannen belandden drie in het ziekenhuis met ernstige brandwonden. Twee kwamen er met verschroeide kledingstukken vanaf.
De mannen staken zichzelf in brand bij een bezetting van het ministerie van onderwijs. Het protest was bedoeld om meer banen te eisen. Veel hoogopgeleide Marokkanen hebben moeite met het betreden van de arbeidsmarkt. In totaal ligt het landelijke werkloosheidscijfer op 9,1 procent, maar onder pas afgestudeerden is het zo’n zestien procent.
In 2010 stak in Tunesië de fruitverkoper Mohamed Bouazizi (26) zich in brand nadat de politie zijn waar in beslag had genomen. Hij overleed aan de verwonding. Zijn wanhoopsdaad ontstak een reeks protesten in het Noord-Afrikaanse land waaruit als dominee-effect de Arabische Lente ontsprong. Ondanks de grote veranderingen in Tunesië, staken vorige week vier personen zich in brand als aanklacht tegen de hoge werkloosheid. Eén van hen overleefde het niet.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.