Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wanhopige vluchtelingen proberen zwemmend de Engelse kust te bereiken

  •  
21-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
Calais.jpeg
Vluchtelingen proberen, met gevaar voor eigen leven, een nieuw bestaan in Engeland op te bouwen
De nood is zo hoog dat, door een van de meest druk bevaren kanalen van Europa, nu ook vluchtelingen zwemmen
Een onbekend aantal vluchtelingen probeert zwemmend, of soms in boten, de gevaarlijke oversteek te maken van de Franse naar de Engelse kust, dit maakte BBC dinsdag bekend. Deze manier van ‘reizen’ kwam al eerder, in 2014, aan het licht toen er twee lichamen, los van elkaar maar wel in identieke wetsuits, aangetroffen werden aan de Nederlandse en Noorse kust.
Calais_300
Syrische vluchtelingen Na DNA onderzoek bleek dat het ging om de 22-jarige Syrische vluchteling Mouaz Al Balkhi die met zijn familie uit Syrië gevlucht was en naar zijn oom in Bradford probeerde te vluchten. Het andere lichaam bleek van de 28-jarige Shadi Omar Kataf te zijn die, samen met zijn zus, uit een door IS bestierd vluchtelingenkamp gevlucht was.
Calais  Het Franse Calais is niet voor niets een belangrijk strategisch punt, voor vluchtelingen, om de  oversteek te durven wagen. De Engelse kust ligt vanaf daar ‘maar’ 34 kilometer verwijderd van de Franse havenstad.
Inmiddels wordt de Franse kustplaats ‘overspoeld door vluchtelingen.’ Er zijn nu al ruim 2000 vluchtelingen neergestreken in zelfgemaakte ‘tentenkampen’ en dreigt de situatie verder de spuigaten uit te lopen. Volgens de Britse vervoersorganisatie Road Haulage Association  bestormen vluchtelingen ondertussen ook vrachtwagens om zo een ‘veiligere’  oversteek te kunnen maken. 

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.