Laatste update 15:32
62

Help mee met hét wapen tegen verdeeldheid: saamhorigheid

Op De dag van de Arbeid lanceerde acteur en Joop-opiniemaker Nasrdin Dchar in Amsterdam een nieuwe beweging: Samen1. Dchar stoort zich aan de manier waarop we met elkaar omgaan in Nederland. Veel is gebaseerd op negativiteit en dat drijft de samenleving volgens hem steeds meer uit elkaar. Aan Joop verklaarde hij destijds:

Ik snapte niet dat we steeds meer tégen elkaar spreken in plaats van met elkaar. We leven met zijn allen in hetzelfde land, we zouden elkaar juist moeten omarmen. Ik wil juist strijden voor positiviteit en verbinding in plaats van elkaar altijd maar tegenspreken en de verschillen benadrukken. Al dat gegeneraliseer en gepolariseer helpt ons namelijk niet verder, we creëren er alleen maar meer afstand mee.

De lancering was een groot succes, maar slechts het startpunt van wat een grotere beweging moet worden, resulterend in de IEDER1 Parade op 25 september in Amsterdam:

Hiervoor willen we zoveel mogelijk mensen die diversiteit omarmen en willen werken aan een nog mooier Nederland samen de straat op laten gaan. We willen zo een signaal afgeven aan heel Nederland, aan de wereld, dat wij geloven in elkaar. Het doel is om zoveel mogelijk mensen samen in één parade de verschillen van Nederland te vieren en te laten zien dat we ieder één zijn.

Om dat voor elkaar te krijgen is geld nodig. Middels crowdfunding wordt dat nu bij elkaar gehaald. Bekijk de video hierboven en help mee. Meer informatie over SAMEN1 vind je hier.

Geef een reactie

Laatste reacties (62)