44

Wapenhandel floreert tijdens crisis

Texas wil wapenbezit op studentencampus toestaan

De wapenhandel is tijdens de crisis gestegen. In 2009 werd er voor ruim 290 miljard euro aan wapens verkocht. Dat is een toename van 8 procent vergeleken met het jaar er voor stelt het internationale instituut voor vredesonderzoek Sipri in het jaarlijkse rapport over wapenhandel.

Sinds 2002 zit er een stijgende lijn in de wapenverkoop. De meeste wapens worden verkocht in Amerika waar vooral het Amerikaanse leger een groot afnemer is. In de VS wordt 61,5 procent van de wapens verkocht door 45 bedrijven.

Een wapen aanschaffen is in Amerika nog vrij gemakkelijk. De staat Texas wil nu zelfs wapenbezit bij studenten en professoren gaan toestaan. Al meer dan de helft van de leden van de staat heeft het wetsvoorstel ondertekend, meldt CBSnews. In Utah is wapenbezit op de campus al toegestaan. De voorstanders menen dat het bezit van een wapen de beste verdediging is tegen een ontspoorde student die zijn medestudenten en docenten onder vuur neemt. In 2007 schoot een psychisch gestoorde student op Virginia Tech 32 studenten dood.
Volkskrant: Meer wapens verkocht ondanks crisis
CBSnews: Texas set to allow guns on college campuses
cc-foto: The Napkin

Geef een reactie

Laatste reacties (44)