17

Wapenlobby mikt op gezin Obama

'President Obama is een hypocriet omdat zijn gezin door gewapende beveiligers wordt beveiligd'

De Amerikaanse president Barack Obama is van plan om wapengeweld in de Verenigde Staten flink te beteugelen. Hiertoe wil hij onder meer dat er een verbod komt op militaire aanvalsgeweren en moeten mensen die een wapenvergunning aanvragen beter gecontroleerd worden. Dit tegen het zere been van de wapenlobby NRA, welke juist pleit voor méér wapens. De NRA is daarom een wel erg persoonlijke campagne tegen Obama gestart.


Zo wordt de president onder meer voor elitaire hypocriet uitgemaakt. Daar bovenop wordt zijn familie er ook nog eens aan de haren bijgesleept.

De wapenlobby NRA pleit voor gewapende beveiliging op alle scholen, om incidenten als de schietpartij op een school in Newtown afgelopen maand, te voorkomen. Wapens tegen wapens, is het idee. Dat de kinderen van de president van één van ’s werelds meest invloedrijke landen door politiemannen, uitgerust met pistolen, worden beveiligd, is in de ogen van de NRA een hypocriete zaak. Het toont dat Obama wel om zijn eigen kinderen geeft, maar niet om de kinderen van anderen, aldus de NRA. 

Trouw: Wapenlobby opent aanval op Obama

Geef een reactie

Laatste reacties (17)