Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wapenlobby start petitie tegen CNN-presentator

  •  
24-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
99 keer bekeken
  •  
PiersMorgan.jpg
Piers Morgan zou de vijandelijke aanval hebben geopend en misbruik maken van zijn bekendheid
In Amerika hebben medestanders van de Amerikaanse wapenlobby massaal een petitie getekend om CNN-presentator Piers Morgan het land uit te zetten. Binnen twee dagen waren er 28.500 handtekeningen verzameld. Er zijn 25.000 handtekeningen nodig om een reactie van het Witte Huis te krijgen.
De wapenlobby is fel gekant tegen Morgan omdat hij Larry Pratt, de voorzitter van de vereniging van wapeneigenaren van Amerika, stevig aanpakte. In een interview stak Morgan zijn anti-wapen houding niet onder stoelen of banken.
Toen Pratt suggereerde dat juist meer wapens de oplossing is van het vuurwapengeweld zei Morgan: 
Je bent een een ongelooflijk domme man, hè, je geeft geen moer om het aantal doden door vuurwapengeweld in Amerika.”
Bij de wapenlobby is die uithaal opgevat als een ”vijandelijke aanval tegen de Amerikaanse grondwet door het Tweede Amendement te ondermijnen’. Daarin staat dat Amerikanen recht hebben op vrij wapenbezit. Ook stellen zij in de petitie dat Morgan misbruik maakt van zijn positie als bekende televisiepresentator.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.