0

&… Warren Buffet de surprise van Chinees Nieuwjaar

Amerikaanse zakenman en filantroop zingt Chinezen het nieuwe jaar in … Belgen waarschuwen voor de Heineken kliklijn … Internetnerds nemen steracteur Ryan Gosling op de hak … &Is Dolfinarium Harderwijk over trauma orka Morgan heen?

Meer nieuws vandaag


China heeft momenteel een van ’s werelds best draaiende economieën. De Westerling die zich dat maar al te goed beseft is de Amerikaanse zakenman, investeerder en filantroop Warren Buffet. Hij verscheen zondagavond in de immens populaire Chinese televisieshow met zijn Youtube-hit ‘I’ve been working on the railroad’, speciaal opgenomen om de Chinezen het nieuwe jaar in te zingen. De video werd uitgezonden door de Chinese omroep die het grote Nieuwjaars Gala uitzond. Buffet, één van de rijkste mannen ter wereld, is geen onbekende in China. Hij heeft zo’n tien procent aandelen in de Chinese auto groep BYD en in september 2010 stond hij in China samen met Bill Gates op de barricade om met de rijkste Chinezen te praten over geven aan goede doelen. (Voice of America)

Het Dolfinarium begint toch weer aan opvang van gestrande dieren. Na de ervaring met ‘enfant terrible’, orka Morgan, zei het Dolfinarium zich wel twee keer te bedenken wanneer een gestrand dier in de toekomst moet worden opgevangen. De aangespoelde baby bruisvis Hedzer, goed voor nul euro’s aan showinkomsten, kreeg toch snel voet aan grond in Harderwijk en plonsde in Morgan’s afgedankte tank. Het diertje is de eerste levende bruinvis die dit jaar wordt verzorgd in het opvangcentrum SOS Dolfijn. Wetenschappers zijn momenteel op zoek naar de oorzaak achter de grote aantallen bruinvissen die aanspoelen aan de Nederlandse kust. (AD)

Ryan Gosling is de nieuwe Bratt Pitt. De Amerikaanse acteur profileerde zich binnen een jaar als het brein achter de Amerikaanse president (The Ides of March), de superheld (Drive) en vrouwenverslinder (Crazy Stupid Love). Oftewel hij heeft de hersens, is knap en aantrekkelijk. Het totale pakketje voor iedere vrouw, maar ook een speciaal project voor internetnerds die graag van zijn succes willen snoepen. En zeg nou zelf, de taal van programmeurs is toch super sexy. (www. programmerryangoslin.com)

VIDEO – Houd de dief en pak je rode zaklamp. In het Amerikaanse plaatsje East Orange in de staat New Jersey gebruikt de plaatselijke politie rode lampen om mensen die mogelijk op het punt staan een misdaad te plegen, te beschijnen en ze zo zichtbaar te markeren voor beveiligingscamera’s en mensen op staat. Maar kan dit eigenlijk wel? Mag je iemand letterlijk in rood markeringslicht uitlichten terwijl nog helemaal niet bewezen is of iemand schuldig is? (NRC)

Het eerste diploma dat de meeste kinderen halen is het veterstrikdiploma. Toch wist de Indiase Gauri Shankar Bisen zonder dit diploma het ministerschap te bereiken. Op de Indiase televisie is te zien hoe een jongeman voor en tijdens een openbare bijeenkomst de veters van de bewindsman strikt. De schaamte werd Bisen daarna te veel. Hij heeft naar eigen zeggen nu zes paar veterloze schoenen gekocht zodat nooit meer iemand zijn veters hoeft te strikken. Het niet kunnen strikken van zijn veters blijkt achteraf geen ontbrekend veterstrikdiploma, maar een operatie waarna artsen Bisen verboden voorover te buigen. (Volkskrant)

Bierreus Heineken biedt niet alleen wurgcontracten aan, maar heeft ook een kliklijn geopend om cafébazen te controleren of ze niet zonder hun medeweten een contract hebben met andere biermerken. De Belgische krant De Standaard besteedde vandaag een waarschuwingsartikel aan de kliklijn. In België, wereldwijd bekend om de lekkerste biertjes, loopt het op papier nog niet zo hard met de wurgcontracten met Heineken. Slechts 70 procent van de horeca heeft een contract met de Nederlandse bierbrouwer. (De Standaard)

Artiesten als Yoko Ono, Debbie Harry en Jackson Brown gaan de betogers van Occupy Wall Street te hulp schieten. Ze zullen een gezamenlijke album maken en alle opbrengsten aan de beweging doneren. Komende lente moet het album, dat Occupy this album gaat heten, af zijn. (Trouw)

Wat vond jij opmerkelijk nieuws vandaag? Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (0)