2

Was af en red de oceaan

Plastic afval uit de zee wordt verpakking voor afwasmiddel

De oceanen zitten vol met plastic afval. Elk jaar slikken vissen in de Stille Oceaan een equivalent in van 480 miljoen plastic flessen in. Plastic in de vis betekent plastic in ons eten.

Microplastics worden de kleine stukjes plastic genoemd en de oceanen, zeeën en rivieren zitten er vol mee. Vissen en andere dieren slikken ze gemakkelijk in. Daar moet iets aan gedaan worden dacht Phillip Malmberg, directeur van Ecover, fabrikant duurzame schoonmaakproducten:

“De schaal van het probleem is enorm. Elk jaar gaan er op zijn minst één miljoen zeevogels, honderdduizend haaien, schildpadden, dolfijnen en walvissen dood door het eten van plastic. Er is geen keuze, we moeten simpelweg voorgoed de oceanen schoonmaken.”

Daarom ontwikkelde Ecover een verpakking gemaakt van gerecycled plastic afval uit de oceaan. Samen met schippers halen ze het afval uit zee en met behulp van een recyclebedrijf ontwikkelde ze een fles voor afwasmiddel. Deze fles is gemaakt van 100 procent gerecycled plastic, waarvan 10 procent plastic uit de oceaan komt.

Dus verbeter de wereld, begin met de afwas!

cc-foto: Doug Downen
The Guardian: Washing-up liquid bottle made from ocean plastic aims to clean up seas

Geef een reactie

Laatste reacties (2)