Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wassila Hachchi verruilt Kamer voor #TeamHillary

  •  
20-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
Voortzetting begroting Defensie

© 2015-11-12 15:25:11 DEN HAAG - D66-kamerlid Wassila Hachchi tijdens de voortzetting van de behandeling van de begroting van Defensie in de Tweede Kamer. ANP BART MAAT

D66-Tweede Kamerlid Wassila Hachchi verruilt haar Tweede Kamerzetel om voor de campagne van presidentskandidaat Hillary Clinton te gaan werken. Dat maakt D66 woensdag bekend.
Hachchi zat ruim vijf jaar in de Kamer en was woordvoerder over onder meer Defensie en het Caribisch gebied. De Rotterdamse Salima Belhaj volgt haar op in de Tweede Kamer.
Hachchi is het derde D66-Kamerlid dat vroegtijdig vertrekt, eerder stapten ook Gerard Schouw en Magda Berndsen uit de fractie.
In haar brief aan de Kamervoorzitter schrijft Hachchi dat haar Kamerlidmaatschap “een bijzondere periode uit mijn leven” was en “een leerzame tijd, misschien wel leerzamer dat de tijd dat ik Marineofficier was”.
D66-leider Alexander Pechtold bedankt Hachchi voor haar inzet:
"Ik dank Wassila voor haar werk voor D66 in de afgelopen jaren. Ze voelde zich zeer betrokken bij met name Defensie en bij de Caribische delen van Nederland. Zij viel ook op door haar stevige ondervragingen in de parlementaire enquêtecommissie Woningcorporaties. Ik wens haar alle goeds voor de toekomst."
Belhaj wordt dinsdag beëdigd als nieuw Kamerlid voor D66. De afgelopen jaren was zij fractievoorzitter voor D66 in de gemeenteraad van Rotterdam. Belhaj in een reactie:
"Na acht jaar in de lokale politiek heb ik ontzettend veel zin om me in de Tweede Kamer in te gaan zetten voor D66. Ik verlaat daarmee weliswaar de Rotterdamse raad, maar zal altijd Rotterdammer blijven. Mijn maatschappelijke en politieke ervaring zet ik nu graag in voor alle mensen in Nederland."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.