Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wat een griezels...

  •  
21-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
griezels_300.jpg
De zeebodem als een andere planeet ... Kijk: een Penisbijter
Volgens de makers van de video is het de vreemdste vierkante mijl van de zeebodem: een gebied tussen Lembeh en Sulawesi in Indonesië. Of de claim helemaal juist is blijft de vraag maar jee, wat een griezels leven daar.
De eerste die getoond wordt is de zogeheten Penisbijter of Bobbit-worm, vernoemd naar de Amerikaanse vrouw die ooit uit woede het geslachtsdeel van haar partner afsneed. Het vrouwtje van deze worm doet ook zoiets. Ze bijt de penissen van de mannetjes af en voert die aan haar jongen. In de video is te zien hoe de Penisbijter omgaat met nietsvermoedende visjes.
Daarna toont de film de Gestreepte Hengelaarvis, ook al zo’n lieftallig diertje dat in alle rust wacht op het avondmaal dat thuisbezorgd wordt. Dan volgt een blik op de Bladneus Murene die zijn prooi zo bliksemsnel grijpt dat omzwemmers niets in de gaten hebben. En zo gaat het maar door. De hel ligt op de bodem van het tropisch paradijs.

Meer over:

nieuws, lekker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.