Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wat gaat Rutte Europa vertellen?

  •  
15-02-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rutte300_18.jpg
Premier Rutte gaat een Europa-speech houden
Premier Mark Rutte gaat een Europa-speech houden. Niet in de nabije toekomst, maar in 2016 in aanloop naar het Nederlands voorzitterschap van de EU. Dat heeft hij na afloop van de ministerraad aangekondigd.
Minister Timmermans deed donderdag een oproep bij BNR. Hij wilde dat Rutte, in navolging van de Franse president Hollande, een Europa-speech zou houden. Timmermans verwacht dat het kabinet snel met een gezamenlijke visie komt van de Nederlandse kijk op Europa. Deze visie moet wat Timmermans betreft dan ook in Brussel gepresenteerd worden. 
Rutte zei daarop vandaag:
“Zodra de uitnodiging er voor komt, zou ik het bijzonder vinden om die toespraak te mogen houden.”
Timmermans heeft vervolgens aan BNR laten weten:
“Rutte zei net in het afscheid nemen ‘natuurlijk ga ik op een gegeven moment in het Europees Parlement een verhaal over Europa houden’. Dat vond ik leuk om te horen.” 
Hoe Nederland in Europa staat en wat premier Rutte van Europa vindt is niet helemaal duidelijk. Fractievoorzitter van het CDA, Sybrand Buma, illustreerde Ruttes houding in het Europa-debat vorig jaar als volgt:
Rutte hobbelt mee met de stappen die in Europa worden genomen en in Nederland trekt hij er dan een vies gezicht bij.” 

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.