2

‘Wat is dat ding op het voorhoofd van Joe Biden?’

Twee commentatoren verzinnen nieuws ter plekke

Wat zou er toch gebeurd zijn vragen twee Britse tv-commentatoren zich af over het vlekje op het voorhoofd van de Amerikaanse vice-president Joe Biden. “Ik denk dat iedereen dat thuis wel wil weten”, roept Kay Burley. En ze barsten uit in speculatiejournalistiek niet gehinderd door enige kennis.


Samen met haar collega van de zender Sky News gaat ze live op televisie speculeren wat er gebeurd zou kunnen zijn, een hobby die tijdens tv-uitzendingen steeds populairder wordt bij gebrek aan feiten of parate kennis.

Misschien is hij tegen een deur aangelopen, zegt Burley. Hij was in Vancouver, hij kan uitgegleden zijn op het ijs, zegt de mannelijke commentator.

Na een minuut onderbreekt Burley het betoog van Biden over de Amerikaanse economie. “Ik weet dat ik een slechte katholiek ben. Ik weet nu dat het vandaag Aswoensdag is en dat hij een askruisje op zijn voorhoofd heeft. Ik schaam me dood.”

Burley speculeerde er ook op los op 11 september 2001. Toen vertelde ze de tv-kijkers na de aanslagen in New York en Washington dat de hele oostkust van de Verenigde Staten was weggevaagd door terroristen.

Geef een reactie

Laatste reacties (2)