33

Wat is jouw favoriete paddestoel?

Vroege Vogels organiseert verkiezing

In het VARA Radio 1-programma Vroege Vogels is de verkiezing van de mooiste en populairste paddestoelen geopend. 2012 is een bijzonder paddestoelenjaar waarin ook weer zeldzame en nieuwe soorten zijn ontdekt.

Afgelopen week nog de dwergvaalhoed in Limburg. De herfst is traditioneel dé tijd voor de zwammen en boleten, hoewel ze ook in andere tijden van het jaar voorkomen. Peter-Jan Keizer van de Nederlandse Mycologische Vereniging (mycologie = de wetenschap die zich bezig houdt met het bestuderen van schimmels) heeft dertig van de meest voorkomende herfstpaddestoelen geselecteerd. Van de ruim 5000 (!) in ons land voorkomende soorten is gekozen voor de meest voorkomende in deze tijd van het jaar.
Stemmen kan tot 1 december 2012. De uitslag is op 2 december te beluisteren tijdens de radio-uitzending. Tijdens de uitzending van Vroege Vogels op 2 december wordt bekend gemaakt wat Nederland de mooiste paddestoel vindt. Vanaf vandaag is op de website vroegevogels.vara.nl de voorselectie van 30 herfstpaddestoelen te bekijken. Iedereen kan op drie geliefde paddestoelen een stem uitbrengen. 

Geef een reactie

Laatste reacties (33)