Laatste update 11:36
12

Wat Jesse Klaver niet weet maar de GroenLinks-clip wel laat zien

Jesse Klaver geeft in een amusant clipje van GroenLinks een rondleiding door de Stadhouderskamer op het Binnenhof waar de onderhandelingen plaatsvinden. Daarbij komt ook de tafelschikking ter sprake en daarbij bekent Klaver dat hij niet weet waarom die zo is. Francisco van Jole, eindredacteur van Joop, heeft daar wel een idee over. Het is volgens hem de slechtste plek omdat die niet in één oogopslag zicht biedt op alle andere deelnemers en bovendien de positie is waarbij je tegen het licht in kijkt, wat extra vermoeiend is. Peter Kee, parlementair know-all van Pauw, ziet het anders: het is de plek waar de lastige partijen neergezet worden want die wil je dichtbij de voorzitter hebben.

In de rubriek O, O, Den Haag van De Nieuws BV neemt Kee ook een voorschot op het verloop van de onderhandelingen. PvdA-leider Asscher heeft tegenover Kee verklaard bereid te zijn aan te schuiven mochten VVD, D66 en CDA er met andere partijen niet uitkomen. Hij stelt dan echter wel een paar randvoorwaarden. Asscher heeft het sowieso naar zijn zin in Den Haag. Zo liet hij zich tegen Kee ook ontvallen dat hij 8 jaar leiding wil blijven geven aan de partij.

Verder bespreekt het duo de hypocriete houding van de VVD als het gaat om het opkomen voor homo-rechten. Van Jole constateert dat de liberalen de vrijheid graag met de mond belijden maar niet thuis geven als puntje bij paaltje komt, zoals deze week ook weer bleek in het parlement met de stemming over de moties van SP-Kamerlid Jasper van Dijk die de discriminatie van homo’s wil bestrijden middels onderwijs.

Geef een reactie

Laatste reacties (12)